Göran Golcher


Göran Golcher är Certifierad NLP Trainer (INLPTA), har gått Meta-Coach utbildningen (2009) och är en mycket erfaren facilitator och processledare.
Göran driver företaget Amplifico Utvecklas Nu och är även systemarkitekt på Högskolan i Borås.

Så här presenterar Göran sig själv på sin hemsida:

Howdy stranger!

Mitt namn är Göran Golcher. Jag kan beskrivas som en hundtokig, bokstavsberikad och funktionsförgylld (Asperger/ADHD) pappa till två dito extrautrustade söner, men också som en erfaren utvecklingschef, uppskattad systemutvecklare, nördig Mensamedlem, professionell NLP-tränare och Meta-Coach samt Frisksportare i själ och hjärta. Different – not less.

Mina intressen kretsar kring olika former av programmering (i synnerhet neurolingvistisk sådan), systemanalys- och design, neuromångfald, frigörandet av mänsklig potential, utforskandet av positiv psykologi i former av Neuro-Semantics och Meta-Coaching, samt humanekologi, hållbar utveckling och resilience.

Resilience, dvs förmågan att studsa tillbaka och resa sig på nytt – om och om igen – ligger mig extra nära hjärtat. Detta dels för att det är en avundsvärd förmåga som hjälper oss som individer att stå pall livets utmaningar och kriser och dels för att det är något som vi monterat ned totalt som samhälle, i jakt på pengar i ett system som är riggat till att braka ihop.

I drygt 16 år har jag haft NLP som plattform för att utforska världen – i både nöd och lust. Bokstavligen.

Jag har haft förmånen att, genom de kunskaper och färdigheter jag utvecklat och nu även utbildar inom, kunna navigera livets stormar och överleva en del tuffa prövningar. Ännu lyckligare är jag över att jag fått glädjas över att se både mig själv och mina kursdeltagare och klienter gå i mål, även när utgångsläget många gånger varit ”det moln av damm som var allt som var kvar, av livet före väggen”.

Under åren har jag fått förmånen att inspirera, locka, trösta, utmana, provocera och inte minst bidra till att människor kapat sina egna bojor och släppt sig själva fria att leva de liv de själva önskar – bortom omgivningens krav och pekpinnar och fria även från sina egna begränsande föreställningar och destruktiva vanor.

Det, i kombination med att jag även dagligen använder verktygen för att rodda min egen tillvaro, som inkluderar två söner på halvtid med alla de extraaktiviteter som det innebär att vara förälder till barn med NPF-diagnoser (inklusive att ha samma diagnoser själv) gör mig vid det här laget till en ärrad veteran. Fullärd blir jag aldrig, men sexton år är en bra grund att bygga vidare på och att dela med mig av.

Jag har en passion för att hjälpa människor att oavsett spelplan, kön, ålder mm lyfta fram sitt bästa jag oftare.

Det är min övertygelse om att vi behöver hjälpas åt att lyfta varandra och bli många fler för att gemensamt som art, om än en individ i taget, kunna ta oss förbi de utmaningar vi står inför och skapa ett bättre samhälle med plats för alla.

Formella kompetenser

  • Fil mag inom informatik med inriktning på systemutveckling
  • NLP-tränare (certifierad genom INLPTA) sedan 2003.
  • Lär-/arbetsstilsanalytiker (Dunn/Prashnig).
  • Meta-Coach (2009 – 2015)